Baron Otto van Boetzelaer In de Hoofdrol op 7 mei

In de Oranjerie van Eyckenstein

Voor onze volgende hoofdgast zoemen we van Groenekan iets uit naar Maartensdijk: 

Wat betekent het om baron te zijn anno 2022? Vereenzelvig je je dan met het huis met de zuilen: Eyckenstein of het parklandschap van tuinontwerper Springer? Wat betekent het als je uit een adellijke familie stamt? 

 

Otto van Boetzelaer (1955) ziet zichzelf allereerst als een ondernemer. Maar eentje met een bijzondere missie: het landgoed met zijn natuur- en cultuurhistorische waarden behouden en dat in de eenentwintigste eeuw tillen, zodat Eyckenstein betekenis houdt voor de komende generaties. ‘Als je dat doet zoals het al 200 jaar ging, dan besta je over 10 jaar niet meer. Als je door geboorte met zo’n opdracht geconfronteerd wordt, moet je durven veranderen.’


Hoewel hij geen studiebol was, heeft hij in Delft zijn kandidaats Werktuigbouwkunde gehaald en daardoor geleerd wetenschappelijk over oplossingen na te denken. 

In eerste instantie is hij met zijn vrouw Barbara in Wijk bij Duurstede gaan wonen en heeft toen leren ondernemen. Daar is hij, -zelf absoluut niet muzikaal (‘Barbara zet altijd de muziek op‘)-  in de blokfluitindustrie gerold en is eigenaar van de enige blokfluitfabriek in Nederland. 

Rond zijn veertigste is hij teruggekomen naar Eyckenstein om met zijn vader het beheer op zich te nemen. ‘Een familie is voor mij een mini-samenleving en mijn gezin: 9 kinderen en 10 kleinkinderen vormen dat zeker’.  

 

In de Hoofdrol met Otto van Boetzelaer vindt plaats in de Oranjerie van Eyckestein. Na de voorstelling is er gelegenheid om met Otto door het park te wandelen. We beginnen om 14.30.  De Oranjerie is op Dorpsweg 264 3738 CN Maartensdijk. 

 

‘In de Hoofdrol’ is een intieme theatermiddag. Er vindt een live interview plaats en ter plekke spiegelen vier acteurs en een toetsenist deze verhalen door improvisaties.

Over In de hoofdrol

In de hoofdrol is een intieme theatermiddag waar u kennis kan maken met het levensverhaal van meer of minder bekende Groenekanners of Biltse inwoners. Er is een live interview met hoofdpersoon. Ter plekke spiegelen vier acteurs met toetsenist Peter Huber het waargebeurde verhaal door een improvisatie.

Het publiek kan bijdragen met vragen aan de gast of wordt soms uitgenodigd een eigen ervaring te delen.

2021 en 2022 wordt gebruikt om ‘In de Hoofdrol’ door te ontwikkelen.
Beoogd wordt om tweemaandelijks een nieuw iemand voor de hoofdrol uit te nodigen.

 

Theatrale mix van levensverhaal en improvisatie.

162276_org 162276_org
logo-300 logo-300
beeldstrook_TuinderijEyckenstein02 beeldstrook_TuinderijEyckenstein02