AGENDA

KING ARTHUR

Op verzoek van het bestuur heeft Timon Blok een nieuw stuk geschreven, KING ARTHUR. Vooralsnog gaan we er van uit, dat dit als grote productie doorgaat. Dit jaar lukt dat uiteraard niet meer. Er is besloten om de uitvoering van dit stuk te verplaatsen naar 2022, hoogstwaarschijnlijk ergens aan het eind van het schooljaar, voor de zomervakantie. Dat betekent dat het bestuur op korte termijn op zoek zal gaan naar één (of twee) nieuwe regisseurs voor de regie van het stuk. Er zal een vacature tekst worden opgesteld en een open sollicitatieprocedure worden ingezet. Een selectiecommissie zal ingesteld worden die voor de herfst een keuze gemaakt zal moeten hebben. Wij roepen iedereen op om mogelijke kandidaten voor deze regie op onze ‘vacature’ attent te maken. 

 

IN DE HOOFDROL

Vanwege de pandemie werd dit plan al verschillende keren uitgesteld, maar op 13 juni was het dan eindelijk zo ver: IN DE HOOFDROL met Hella van Schaik. In de Hoofdrol is een intieme theatermiddag waar je kennis kan maken met het levensverhaal van meer of minder bekende Groenekanners of Biltse inwoners. Hella werd deze middag live geïnterviewd door Nelly van der Geest. Ter plekke spiegelden vier acteurs met toetsenist Peter Huber het waargebeurde verhaal door een improvisatie. Daarna vertelde de hoofdpersoon weer door. Het publiek kon bijdragen met vragen aan de gast of werd soms uitgenodigd een eigen ervaring te delen. In de Hoofdrol werd uitgevoerd op het grasveld van Huize Voordaan, een prachtige locatie. Het mooie weer en de zon droegen zeker aan de feestelijke sfeer bij. Heerlijk dat dit theatergebeuren eindelijk weer kon plaatsvinden en de theaterliefhebbers bij elkaar kon brengen.

De middag werd mogelijk gemaakt door de inbreng van vele vrijwilligers, die bereid waren om de locatie in te richten, met stoelen te sjouwen, de catering te verzorgen en natuurlijk door de spelers, productieleiding en regisseur Nelly van der Geest. Zij verdienen een groot applaus!

Wie nog ideeën heeft voor nieuwe personen die het verdienen om in de spotlights te staan, aarzel niet en laat Nelly van der Geest je suggestie horen! (nvdgeest@xs4all.nl (mailto:nvdgeest@xs4all.nl))