ONS SCHOOLGEBOUW IS VERKOCHT!

De bevestiging van dat wat ons altijd boven het hoofd hing, is nu bewaarheid: ons gebouw aan de Groenekanseweg 21 is verkocht…. We begrijpen dat dit verdrietig nieuws is, met name voor de medewerkers die veelvuldig gebruik maakten van onze ruimte. Gebleken is dat het hebben van een eigen plek onze banden met het Theater verder versterkt en bijdraagt aan onze sociale cohesie.

Niettemin hebben we altijd geweten dat dit niet eeuwig zou kunnen voortduren… De oplevering zal plaats gaan vinden op 25 januari 2021. De koper wordt pas per 31 december aanstaande bekend gemaakt, maar deze partij heeft aangegeven een positieve grondhouding aan te nemen om te kijken of wij ons verblijf alhier mogelijk kunnen verlengen.

Tot die tijd blijven we mogelijk in het ongewisse over een vervolgscenario, al proberen we achter de schermen te onderzoeken of we mogelijk niet eerder met elkaar om de tafel zouden kunnen. Hiermee zijn de deuren nog niet helemaal gesloten… Mocht er eerder meer duidelijk zijn, dan laten we dit jullie natuurlijk per ommegaande weten.

Dit heeft voor ons tot gevolg dat we als het ware nu twee scenario’s tegelijkertijd moeten volgen:

1.     Ons voorbereiden op onze verhuizing uit het pand

2.     Onderzoeken of het mogelijk is ons verblijf toch te kunnen verlengen aldaar.

In deze brief nu richten we ons vooral op scenario 1: wat is er allemaal nodig om te kunnen verhuizen uit het pand en hoe gaan we dat doen?

We hebben onze inventaris opgesplitst in twee delen, te weten:

- ons archiefmateriaal en onze technische spullen, deze zullen zo’n 10 à 15 vierkante meter aan opslagruimte behoeven.

- de kostuums nemen zo’n 10 strekkende meter in beslag met een maximale breedte van anderhalve meter.

De hamvraag is nu wie de ruimte heeft om (tijdelijk) opslag hiervoor aan te bieden? Jullie steun is in deze hard nodig! Mochten we geen opslag kunnen vinden, dan zullen we op een gegeven moment een gang naar de container moeten maken en dat zou natuurlijk erg zonde zijn!!!!

Bovendien: mochten we in januari 2021 het pand moeten verlaten, dan zullen we veel menskracht nodig hebben voor de verhuizing. Hou er alvast rekening mee dat we tegen die tijd graag een beroep op jullie allen zullen doen.

Ook ideeën over opslag zijn van harte welkom! Ons bestuurslid Piet Nieuwendijk zal, als van toepassing, de coördinatie van de verhuizing op zich nemen. Voor ideeën en suggesties willen we jullie verder ook vragen om je tot Piet te richten: pietnieuwendijk56@gmail.com

Vervolgens rijst de vraag of we op zoek moeten naar een nieuwe locatie en waar deze zich eventueel zou kunnen bevinden. Jullie ideeën en suggesties hierover zijn ook van harte welkom bij Piet! Veel dank alvast voor de betrokkenheid en het meedenken!

nijepoort nijepoort