UIT HET BESTUUR

Uitbreiding bestuur, stand van zaken pand & richting de toekomst

UITBREIDING BESTUUR

Het bestuur krijgt uitbreiding met Wilma Vollebergh uit Groenekan als nieuw bestuurslid Communicatie & PR! Wilma, van harte welkom! Hopelijk gaan we samen een mooie tijd tegemoet waarin we onze stichting verder laten groeien en zichtbaar kunnen maken voor nog meer mensen. Wilma kan direct aan de slag, want King Arthur komt eraan en op langere termijn wensen we hierover een duurzame aanpak te ontwikkelen.

Wilma vertelt: “In 1993 ben ik, samen met mijn man Wim (Nijman) en mijn zoons Tom en Steven (toen 2 en 1 jaar oud), in Groenekan komen wonen. En ja, wie hier eenmaal woont, gaat niet snel meer weg. Onze jongens bezochten de Nijepoort en onderhouden nog steeds de vriendschappen uit die tijd! Ook Wim en ik wonen hier nog steeds met veel plezier, inmiddels tegenover het gezellige eetcafé van Ted (Naast de Buren), waar wij graag komen.

Ik ben vrijwel mijn hele loopbaan aan de universiteit Utrecht verbonden geweest, de laatste 20 jaar als hoogleraar bij Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen, met een focus op het jeugdonderzoek. Dat was een razend drukke baan, waar ik desalniettemin veel plezier aan beleefde. Ik houd van het onderzoek, en ik houd van het werken met studenten. In februari van dit jaar ging ik met pensioen, en ik ben nog steeds niet gewend aan de overgang naar een ‘baanloos’ bestaan, dat door de coronacrisis wel heel plotseling totaal veranderde. Ik begeleid weliswaar nog een paar promovendi, maar doe dat allemaal digitaal, en dus zit ik – net als vele anderen – opeens thuis, maar ook met een veel minder zware werklast…

Het is fijn dat ik daardoor wel meer tijd heb om andere verantwoordelijkheden op me te nemen, en het verzoek om toe te treden tot het bestuur van het Theater in het Groen kwam dan ook op een goed moment. Ik ken het Theater uit de begintijd van binnenuit. De eerste twee voorstellingen deed ik mee als figurant/koorlid, en het koortje dat toen voor het theater werd opgericht heeft nog jaren bestaan en geoefend bij mijn buren op de Grothelaan. Ik heb het theater altijd een warm hart toegedragen, door de combinatie met muziek, de spectaculaire locaties, de bijzonder originele kostuums, en dat allemaal gedragen door zoveel mensen uit ons kleine dorpje. Heel bijzonder. Ik ben blij dat ik mijn vrijkomende tijd kan besteden aan de ondersteuning van dit bijzondere initiatief.”

HET GEBOUW

In de vorige nieuwsbrief berichtten we over de op handen zijnde verkoop van het pand. Er is inmiddels contact geweest met de gemeente hierover en het behoeft geen uitleg dat de verkoop wegens de pandemie is opgeschort. Zodra er zich toch veranderingen af gaan spelen, worden we uiteraard meteen op de hoogte gesteld.

EEN TOEKOMSTBESTENDIG THEATER IN ’t GROEN

Achter de schermen zijn we druk bezig om iemand te vinden die mee wil gaan denken over de toekomst van Theater in ’t Groen. Dit blijkt een lastige zoektocht, vooral omdat we hier geen budget voor hebben. We gaan nu een subsidieaanvraag hiervoor indienen zodat we dit traject hopelijk spoedig een vervolg kunnen gaan geven.

Wilma Vollebergh Wilma Vollebergh