Theater in 't Groen zoekt nieuwe spelers

Hoewel de theatervoorstellingen die gepland stonden voor de zomer van 2020 vanwege de corona-crisis niet door konden gaan zijn, is Theater in ‘t Groen alweer druk bezig met de voorstelling voor 2021: een tweeluik over de legendarische Koning Arthur.  

In de afgelopen 12 jaar maakte Stichting Theater in ’t Groen naam met groot- en kleinschalige theatervoorstellingen op onverwachte, spannende, intrigerende lokaties in en buiten Groenekan. Een waterliniefort, een paardenstal, een landhuis, een kas… de meest uiteenlopende plekken werden omgetoverd tot theater, waar het publiek werd verrast met grappige, ontroerende, spectaculaire en muzikale toneelvoorstellingen. Voor haar komende zomervoorstelling in 2021 heeft Theater in ’t Groen plek voor nieuwe spelers. Een korte kennismakingscursus – coronaproof- geeft geïnteresseerden de gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. In verband met de huidige maatregelen, hebben we nog geen datum gepland.

 

“In principe is iedereen welkom die gemotiveerd en betrokken is”, aldus artistiek leider Timon Blok. “Ervaring is minder belangrijk dan enthousisme en doorzettingsvermogen. De kennismakingscursus van vier avonden geeft spelers de gelegenheid om te wennen aan elkaar, aan de twee regisseurs, en natuurlijk aan de eerste beginselen van toneel. Hoewel we vanwege de coronacrisis wellicht de inhoud van de cursus wat moeten aanpassen – geen intieme scenes met spelers vlakbij elkaar- kunnen we mensen toch een kleine basiscursus acteren aanbieden. Na afloop kijken we in overleg welke mensen er kunnen doorstromen naar het bestaande spelersensemble”

 

Na de grootschalige voorstelling ‘Mariecken uit Nijmegen’, met tientallen medewerkers voor en achter de schermen, is het nu tijd om het even wat rustiger aan te doen. De komende zomervoorstelling wordt kleiner, en intiemer. “Juist die afwisseling is zo leuk”, aldus Timon Blok. “Met grote stukken als ‘Mariecken’ of ‘Don Quichot’ kunnen we echt uitpakken. Het zijn spektakelstukken, zonder dat we daarbij de inhoud vergeten; het verhaal is uiteindelijk de kern van de voorstelling. Maar met de kleinere voorstellingen heb je een andere band met het publiek. Mensen zitten er met hun neus bovenop, en dat maakt het weer heel anders.”

De komende voorstelling is een tweeluik over de beroemde koning Arthur. “We laten Arthur zien als een menselijke koning, een idealist die moeite heeft om zich staande te houden in de harde, meedogenloze wereld van de politiek. Het feit dat zijn beste vriend Lancelot en zijn vrouw Guinevere achter zijn rug om een geheime affaire hebben maakte het er niet makkelijker op.”

 

Als we mogen, wordt er één avond in de week gerepeteerd, in de eigen repetitiestudio van het theater in Groenekan. De voorstellingen staan gepland van 4-6 Juni 2021 ergens in de gemeente De Bilt.

“De eerste weken wordt er meestal samen gerepeteerd, zodat spelers en regisseurs aan elkaar kunnen wennen. Daarna gaan we in twee groepen elk aan de eigen voorstelling werken: een intensieve, spannende, uitdagende periode. Het is bijzonder om te zien hoe er binnen de kortste keren een hechte groep ontstaat, waarbij meer en minder ervaren spelers samen één geheel vormen. En dat is ook één van onze kerndoelen: theater gebruiken om de sociale cohesie in een gemeenschap te vergroten. Maar ook om aan het eind van de rit een sprankelende, prachtige voorstelling te laten zien!”

 

Om een beeld te krijgen van Theater in ’t Groen, kijk op onze website.

Opgeven kan via info@theaterinhetgroen.nl, en informatie kan worden verkregen bij regisseur Timon Blok tel. 06-51604554. Wil je voor een andere functie binnen ons gezelschap een bijdrage leveren? Laat dan je gegevens achter in onze kaartenbak (https://www.theaterinhetgroen.nl/pg-31636-7-114476/pagina/doe_mee.html).

De kosten voor deelname aan de kennismakingscursus bedragen € 80,-. De kennismakingscursus start op een nader te bepalen datum. Mede afhankelijk van de Corona maatregelen.

WEB_Theater in het Groen Mariecken_HL84829_16 september 2019_HLP images_Hans Lebbe WEB_Theater in het Groen Mariecken_HL84829_16 september 2019_HLP images_Hans Lebbe