Zomerborrel 5 juli 2020

Op 5 juli jl. organiseerde het bestuur een zomerborrel om het seizoen af te sluiten. Wegens het goede weer diende ons schoolplein als decor en hebben we goed de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen.

De boodschap van het bestuur was helaas minder zonnig dan de rest van de middag zelf:

Het is zeer verdrietig dat we, wegens corona, geen voorstellingen hebben kunnen neerzetten voor de zomer, ondanks dat iedereen in de startblokken stond. Dit voor het eerst sinds onze bestaansgeschiedenis… Ook een gevolg is dat er daardoor geen inkomsten binnen zijn gekomen, waardoor onze financiële situatie er niet beter op wordt. Onze reserves zijn nu op. Voor de komende jaren is dit een belangrijk punt van aandacht. Het streven is uiteraard om de reserve weer op te gaan bouwen.

De toekomst van het pand wordt steeds duidelijker; het wordt op zijn vroegst eind dit jaar verkocht en dat betekent dat we keuzes moeten gaan maken, naast het feit dat de gebruikerskosten al zwaar op ons budget drukken. Wat gaan we doen met de kostuums? Waar kunnen we straks repeteren? Is er een ander gebouw beschikbaar en waar?

Ook het grote tekort aan medewerkers, vrijwilligers, voor Theater in ’t Groen, is een groot zorgpunt. Want zonder vrijwilligers kan Theater in ’t Groen niet voortbestaan. Hoe kunnen we dit verder uitbreiden en meer divers maken?

De conclusie is dat we het natuurlijk met zijn allen doen en met zijn allen moeten blijven doen, willen we bestaansrecht houden en liever nog verder verstevigen.

Maar dat de situatie urgent is, moge duidelijk zijn. Gelukkig zijn velen bereid hier met ons iets aan te gaan doen en het enthousiasme dat de situatie voortbracht, was hartverwarmend.

IMG_0013 IMG_0013
IMG_0014 IMG_0014