Mariecken in 2019!

Een mooi project in samenwerking met RIVM

Voor Theater in ’t Groen staat het nieuwe seizoen voor de deur. En dat betekent dat iedereen weer druk bezig is met de volgende productie, voorlopig onder de werktitel ‘Mariecken’ naar het mirakelspel rondom de periode 1518. Elke twee jaar presenteren we een grotere productie, waarvoor onze artistiek leider Timon Blok zelf het script schrijft en de regie in handen neemt. Timon vertelt:

“In de zomer van 2018 heb ik de nieuwe THIG-voorstelling: ‘Mariecken’ (werktitel) geschreven, een moderne versie van het middeleeuwse toneelstuk ‘Mariecken van Niemeghen’ (misschien kennen jullie het nog wel van de lessen Nederlands op de middelbare school). Wat ik nu gedaan heb: alle ideeën die er lagen vertaalt naar een concreet script, nagedacht over de rollen, gebruik maken van de muzikale plannen die er liggen (we gaan werken met een relatief groot koor), en me laten inspireren door RIVM als locatie.”

 

Eind september 2018 zijn we gestart met de audities. Wil je meedoen als vrijwilliger tijdens de voorstellingen in Juni 2019 Geef je dan op via: info@theaterinhetgroen.nl (mailto:info@theaterinhetgroen.nl)!

Boekomslag Mariecken Boekomslag Mariecken