Theater in ‘t Groen zoekt nieuwe spelers voor de voorstelling ‘Mariecken’ (2019)!

Interesse? Graag opgeven via info@theaterinhetgroen.nl!

Na meer dan tien jaar is het Groenekanse gezelschap Theater in het Groen niet meer weg te denken uit de gemeente De Bilt. Na de kleinere voorstelling ‘Penelope & De Vos’ die afgelopen zomer enthousiaste reacties kreeg, is het nu weer tijd voor een grootschalig theaterspektakel. De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling “Mariecken” zijn inmiddels van start gegaan. Nieuwe spelers zijn van harte welkom!

 

“Theater in ‘t Groen is een community art project”, licht artistiek leider Timon Blok toe. “We staan open voor iedereen, waarbij vooral jongere spelers van harte welkom zijn. Samen met elkaar naar een spetterend en hoogstaand eindresultaat werken, de kick om gezamenlijk voor een maximaal resultaat te gaan, dat is ieder jaar opnieuw waar mensen na afloop met tevredenheid op terugkijken.”

 

Net als de afgelopen jaren wordt de nieuwe voorstelling een muzikale, laagdrempelige en vooral spectaculaire gebeurtenis. Zonder aan diepgang in te boeten. In de zomer van 2019 speelt Theater in ‘t Groen het stuk “Mariecken”. Timon Blok bewerkte het oud-Nederlandse toneelstuk ‘Mariecken van Niemeghen’ tot een hedendaagse, actuele voorstelling over het spanningsveld tussen religie en wetenschap. Een thema wat in onze huidige tijd zeker tot de verbeelding van het publiek zal spreken.

 

“We staan elk jaar open voor nieuwe spelers”, aldus Blok. “We zijn geen ‘klassieke vereniging’, maar we gaan elk jaar met iedereen die belangstelling heeft aan de slag om een spektakel-voorstelling te realiseren. Oude en nieuwe spelers bij elkaar, juist die mix van ervaring en nieuwe ideeën maakt elke repetitieperiode weer tot een unieke gebeurtenis.”

 

De voorstellingen vinden zoals altijd op een intrigerende locatie in de gemeente De Bilt plaats in de zomer van 2019. “We trekken al gauw zo’n 2500 bezoekers”, vertelt Blok. “Dat vraagt inzet, betrokkenheid, en bevlogenheid van alle medewerkers voor en achter de schermen. Maar daar staat de immense saamhorigheid tegenover, evenals de bevrediging na afloop om samen met elkaar terug te kunnen kijken op een geslaagde serie voorstellingen. De energie die om zo’n voorstelling heen hangt is ongekend.”

 

De repetitieperiode van ‘Mariecken’ begint met een drietal woensdagavonden waarin belangstellenden de gelegenheid hebben kennis te maken met spelers en organisatie van Theater in ‘t Groen. Bovendien krijgt het artistieke team op die wijze een goed beeld van de kwaliteiten en mogelijkheden van de spelers. Daarna beginnen eind september de daadwerkelijke repetities. Die vinden wekelijks plaats op de woensdagavond.

 

Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@theaterinhetgroen.nl (mailto:info@theaterinhetgroen.nl). Zij ontvangen dan een aanmeldingsformulier.

 

(Bijgevoegde foto uit de voorstelling ‘Don Quichot’ kunnen worden gebruikt met naamsvermelding van de fotograaf Jan Erik Kant).

Don Quichotte_org Don Quichotte_org