Penelope & De Vos: het gelukkig gezinde lot dat ons allen samen bracht

Het is (weer) voorbij, maar we genieten met zijn allen (welverdiend) na!

The Day after: de aller-, allerlaatste voorstelingen van Penelope & De Vos zijn nu echt geweest. Gelukkig is er vandaag geweldig opgeruimd door iedereen en kunnen we terugkijken op weer twee heel bijzondere projecten van Theater in ’t Groen.

 

Penelope, het verhaal over de thuiskomst van Odysseus na een, door het lot bepaalde, rondreis van twintig jaar. En De Vos die het lot van de kippen in de caravan bepaalt door sluw intrigerijk en vooral psychologisch toegepast spel. Het eerste stuk geregisseerd door Nelly van der Geest, het stuk De Vos (gebaseerd op Serenade van Mrozek) door Ron van Lente. Odysseus keert terug naar zijn paleis in de kas van Boomkwekerij Jan van Vulpen op de Groenekanseweg 250. De Vos verleidt de kippen ten koste van de haan in een caravan bij Tiny van Velden, zo’n 500 meter verder op.

 

Bijzonder om de spelers in de korte tijd die ik nu mee loop te zien groeien in hun spel, meer zelfvertrouwen te zien krijgen en elke avond meer ruimte durven te nemen om te groeien in hun rol. 

 

Veel spelers zijn al langere tijd betrokken bij Theater in ’t Groen, net als de vele medewerkers. Afhankelijk van de wisselende locaties moet iedereen zijn weg vinden, daarna loopt het al snel als een geoliede machine! En wat een kennis, kunde en ambacht is er de afgelopen jaren opgebouwd: in de catering, de kostuums, de techniek, de aankleding, het locatiebeheer, et cetera. Ook onze gastheer en gastvrouwen zorgden ervoor dat iedereen zich al snel thuis voelde. Wat een bijzondere locaties!

 

Elke avond (zo goed als) uitverkocht en veel positieve reacties van toeschouwers. Bezoekers uit Groningen, Amsterdam, Utrecht en Nieuwegein. Mensen die het aanbod van de televisie zat waren en een keer iets anders wilden proberen, zijn toeschouwers voor het leven geworden! 

 

Ook vanaf deze plek wil het bestuur iedereen van harte danken voor alle inzet, betrokkenheid, daadkracht en energie. Voor hun kennis en kunde en toewijding.

 

Een speciaal woord van dank aan voormalig voorzitter Els Hoyng, die hiermee mede een mooie afsluiting van haar driejarige periode als voorzitter heeft afgerond. Dank voor alles!

 

Als kersverse nieuwe voorzitter van Theater in ’t Groen viel ik met mijn neus in de boter; wat is er leuker om meteen iedereen te leren kennen en echt te zien waar je het voor doet? Het voelde als een warm bad waarvoor ik iedereen zeer dank.

 

Langzamerhand is het dan tijd om weer vooruit te gaan kijken. 

Volgend jaar komt Theater in ’t Groen met een eigen geschreven versie van Mariecken, de welbekende klassieker van de middelbare school. Timon Blok, de artistiek leider van ons gezelschap, zal deze eigen versie tegelijkertijd regisseren. Meer details hierover worden vanzelfsprekend later bekend gemaakt.

 

Hopelijk zijn de goden ons volgend jaar opnieuw gunstig gezind, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Theater in ’t Groen zelf weer een prachtig stuk zal neer zetten!

 

Voor nu allen bedankt en hopelijk tot spoedig, 

 

Mede namens het bestuur,

 

Vanetta Smit

Voorzitter Theater in ’t Groen

 

 

 

 

 

IMG_6560 IMG_6560
IMG_6572 IMG_6572
IMG_6584 IMG_6584
IMG_6586 IMG_6586
IMG_6587 IMG_6587
IMG_6592 IMG_6592
IMG_6631 IMG_6631
IMG_publiek IMG_publiek