Stand van zaken kraaksituatie.

ingevoerd op 27-04-2018

Na de aanvankelijke boosheid onzerzijds over het kraken zijn we tot het inzicht gekomen dat we daar niet veel verder mee komen. En dat is wel noodzakelijk omdat wij ruimte nodig hebben voor de repetities en we ook graag willen dat de kleding, die al een tijd in het gebouw hangt, kan blijven hangen. We staan dus voor een voldongen feit en zijn helaas afhankelijk van wat de krakers ons willen bieden. In een informele sfeer hebben een vertegenwoordiging van de krakers en een aantal mensen van Theater in ’t Groen met elkaar kennis gemaakt. Er is overeen gekomen dat wij een lokaal kunnen gebruiken voor de repetities en waar we ook spullen kunnen laten staan. Dit is niet in de school met de Bijbel, maar in de Nijepoort.

Wij hebben inmiddels begrepen dat de buren last hebben van het licht ’s avonds dat wordt gebruikt in verband met onze repetities voor de zomervoorstelling. Dat vinden wij natuurlijk erg vervelend. Wij houden daar zo goed mogelijk rekening mee door de zonwering naar beneden te laten. Voor andere overlast, die de omwonenden ervaren door de aanwezigheid van de krakers, kunnen wij helaas geen verantwoordelijkheid nemen.  

 werken aan een oplossing : een oproep

In het verlengde van het voorgaande doen wij een oproep die wellicht tot een oplossing kan leiden.

We hebben begrepen dat ontruiming alleen mogelijk is als er een bestemmingsplan is voor de panden. Als wij andere partijen kunnen vinden die voor hun bedrijf, stichting of vereniging onderdak zoeken, en de school met de Bijbel op deze manier geëxploiteerd zou kunnen worden, dan kunnen we een gezamenlijk voorstel naar de Gemeente doen. Wat zou dat mooi zijn: de school met de Bijbel behouden voor de Groenekanse gemeenschap. Voor meer informatie en contact mail pietnieuwendijk55@gmail.com

 

Piet Hein met meubels Piet Hein met meubels